Πως να καθαρίσουμε το δάπεδο καουτσούκ!

Το δάπεδο στο γυμναστήριο ή σε χώρο γυμναστικής είναι ένα απαραίτητο υλικό. Για αρχή , το δάπεδο καουτσούκ βοηθάει στην καλύτερη στήριξη του εξοπλισμού προσφέροντας με αυτό τον τρόπο μεγαλύτερη ασφάλεια στον χρήστη.

Εκτός αυτού, είναι η καλύτερη επιλογή για σένα που θέλεις να εξασφαλίσεις την είναι υγιεινή του χώρου σου, καθώς απορροφά τα υγρά βοηθώντας στη μείωση της εξάπλωσης των μικροβίων!

Επομένως για να διατηρήσει την αποτελεσματικότητα του σε βάθος χρόνου είναι απαραίτητος ο καθαρισμός του ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

1.Αφαίρεση Σκόνης και σκουπιδιών με ηλεκτρική σκούπα και σφουγγαρίστρα

Προτού πλυθεί η επιφάνεια του δαπέδου, είναι απαραίτητο να καθαριστούν η σκόνη και τα υπολείμματα. Αυτό μπορείς να το πετύχεις εύκολα και απλά με την χρήση μιας ηλεκτρικής σκούπας.

Οι λεκέδες μπορούν να αφαιρεθούν το ίδιο εύκολα και γρήγορα με μια απλή πλύση με την σφουγγαρίστρα!

Σημαντική Σημείωση: Άφησε το δάπεδο να στεγνώσει! Μην χρησιμοποιείς για την πλύση του καθαριστικά που περιλαμβάνουν όξινες ουσίες όπως νέφτι και ακετόνη. Είναι πιθανό να δημιουργήσουν ζημιά! 

2.Χρήση Φυσικών Υλικών για τον καθαρισμό

Θες να καθαρίσεις το δάπεδο χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά; Κι όμως γίνεται! Μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου καθαριστικό μείγμα πολύ απλά και με χαμηλό κόστος!

Χρησιμοποίησε ένα φλιτζάνι λευκό ξύδι σε τέσσερα λίτρα ζεστού νερού. Το ξύδι αν και όξινο αν αναμειχθεί με νερό δεν προκαλεί κάποιο πρόβλημα στο δάπεδο. Αυτό το μείγμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με σφουγγαρίστρα, σφουγγάρι ή πανί, για τον καθαρισμό και την απολύμανση του δαπέδου.

Επιπλέον μπορείς να στύψεις μερικές σταγόνες λεμονιού ή σταγόνες από το αιθέριο έλαιο που προτιμάς, στο μείγμα ούτως ώστε να δημιουργήσεις ένα όμορφο φυσικό άρωμα στο χώρο σου!

3.Πλαστική Ξύστρα για Spot Cleaning

Ο συγκεκριμένος τρόπος καθαρισμού του δαπέδου συνίσταται μόνο για υπολείμματα που αφαιρούνται πιο δύσκολα όπως για παράδειγμα μια τσίχλα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να τοποθετήσεις την άκρη της ξύστρας κάτω από το κολλώδες υλικό και να σπρώξεις με αργό ρυθμό για την αφαίρεση του.

4.Τακτική Συντήρηση

Η συντήρηση του δαπέδου είναι απαραίτητη ώστε να διατηρηθεί η υγιεινή αλλά και εικόνα του χώρο σου.

Κηλίδες βρωμιάς και μικρά σκουπίδια μπορεί να…μην γεμίζουν το μάτι, αλλά μπορούν ως αποτέλεσμα να προκαλέσουν ζημιά στο δάπεδο σου αν δεν απομακρυνθούν εγκαίρως!

Τα σκουπίδια όπως για παράδειγμα πετραδάκια, χαλίκια, τσίχλες κλπ μπορούν να μεταφερθούν στο χώρο με παπούτσια ή να εισχωρήσουν μέσα από τα παράθυρα και τους αεραγωγούς.

Αυτό είναι ένα φυσικό φαινόμενο που μπορεί να περιοριστεί σε κάποιο βαθμό, με τη χρήση χαλιών στην είσοδο και την έξοδο του χώρου.

Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζω το δάπεδο;

Ο καθαρισμός του δαπέδου είναι μια πολύ απλή διαδικασία. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το κάθε πότε πρέπει να καθαριστεί.

Επιπλέον ο καθαρισμός σχετίζεται άμεσα με το βαθμό που χρησιμοποιείται το γυμναστήριο και τους χρήστες που αθλούνται σε αυτό. Από την άλλη όσο πιο συχνά τόσο το καλύτερο! Με τακτικό καθαρισμό το δάπεδο θα μπορέσει να διατηρήσει την αρχική του Μορφή.

Καθάρισε το δάπεδο σου, εξοικονόμησε χρήματα!

Η φθορά της επιφάνειας του δαπέδου με το πέρας του χρόνου είναι απολύτως φυσιολογική για δάπεδα δημιουργημένα από αυτό το υλικό.

Επομένως όλα τα δάπεδα που είναι κατασκευασμένα από χυτευμένους κόκκους καουτσούκ,ενδέχεται από καιρό σε καιρό να απελευθερώσουν μια μικρή ποσότητα θραυσμάτων.

Παρόλα αυτά καθαρίζοντας το δάπεδο σου ανά τακτά χρονικά διαστήματα και θα διατηρήσεις την εικόνα στο γυμναστήριο σου καλύτερη και θα εξοικονομήσεις χρήματα καθώς δεν θα χρειαστεί να αγοράζεις συνέχεια δάπεδο για να αντικαταστήσεις τα κομμάτια που έχουν φθαρεί!

Συνεπώς ακολούθησε τα 4 παραπάνω βήματα καθαρισμού και προστάτεψε το πολύτιμο δάπεδο που έχεις στο χώρο σου!

Δες όλα τα δάπεδα εδώ